Kurser & utbildning

Alla våra kurser arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Alla är välkomna vi tar emot alla hundar, oavsett ras eller storlek.

Löptikar är välkomna på alla våra kurser.

Ålder anges oftast i kursbeskrivningen.

Vaccinerad hund är ett krav för att kunna gå kurs.

Kurspris anges i kursbeskrivningen, anmälan är inte komplett innan du har betalat. Betalning senast 2 veckor innan kursstart på bankgiro 5190-1262.

Medlemskap i Kumla brukshundklubb är obligatoriskt för alla kurser.

Vid kursverksamhet på klubben nyttjas under vinterhalvåret ibland hela klubbstugan.

Medlemmar ombeds vid dessa tillfällen kommunicera och samarbeta med kursledaren om de behöver nyttja klubbstugan.

Datum för kurser ska finnas i kalendern.

Frågor maila till:

utbildning@kumlabk.se

eller ta kontakt med kursinstruktören.

Anmälan till våra kurser är bindande.

Återbetalning av kursavgift eller erbjudande om ny kurs, sker endast då hund eller ägare blir långvarigt sjuk och ej kan fullfölja kursen. Sjukintyg från läkare eller veterinär krävs.

Återbetalning av kursavgift sker då styrelsen alternativt instruktören avbryter hund eller förare på grund av oacceptabelt beteende. Instruktören rapporterar till styrelsen som fattar beslut och meddelar hundföraren.

Återbetalning av kursavgift sker även vid inställd kurs på grund av för få anmälda eller att instruktören blivit sjuk och ej kan genomföra planerad kurs.

Missbelåten kursdeltagare hänvisas i första hand till instruktören som tar upp det med styrelsen. Styrelsen tar sedan i sin tur kontakt med kursdeltagaren och fattar därefter beslut om kursavgift ska betalas tillbaka eller inte. Kursdeltagare som inte är nöjda kan också vända sig direkt till styrelsen

*************************************

Grundkurs i specialsök etikett ”röd kong classic”

Information:

Specialsök med måldoft röd kong classic kommer under snar framtid att bli en
tävlingsgren inom SBK.

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på specialsök som aktivering eller tävling.

Vi kommer jobba med inlärning av måldoft samt grunder för att få in ett bra söksystem.

Stor vikt kommer att läggas på att utveckla en bra motivation att vilja söka-hitta och markera
röd kong.

Kursinnehåll:

Teori om specialsök

Föremålsintresse, belöning och motivation

Urvalsövningar

Doftdiskriminering

Dofthantering och kontaminering

Hundens luktsinne

Sökövningar (söka-hitta-belöna)

Lära sig läsa sin hund

Markeringsövningar

Miljöträning

Kursdatum:

*Lördag: 5/9 kl 11.00-14.00
*Lördag: 12/9 kl. 11.00 - 14.00
*Lördag 26/9 kl. 11.00 - 14.00
*Lördag 3/10 kl. 11.00 - 14.00
*Lördag 10/10 kl. 11.00 - 14.00
*Lördag 17/10 kl. 11.00 - 14.00
   Instruktör: Mia Danielson

Inga förkunskaper krävs. Din hund behöver vara minst 10 månader för att deltaga på
kursen.

Max 6 st deltagare - först till ”kvarn” gäller vid anmälan.

Pris 1500:-

Medlemskap i Kumla Brukshundklubb är obligatoriskt.

Anmälan till: am.nosework@yahoo.com

I anmälan ange:
*Namn
*adress
*telefonnummer
*personnummer
*mailadress
*medlemsnummer i SBK
*din hunds namn, ålder och ras

Välkommen med din anmälan!

Acceptera