Kurser & utbildning

Alla våra kurser arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Alla är välkomna vi tar emot alla hundar, oavsett ras eller storlek.

Löptikar är välkomna på alla våra kurser.

Ålder anges oftast i kursbeskrivningen.

Vaccinerad hund är ett krav för att kunna gå kurs.

Kurspris anges i kursbeskrivningen, kursavgiften skall betalas direkt efter att du fått bekräftelse om deltagarplats via mail från utbildningsgruppen.

Bankgiro 5190-1262

Medlemskap i Kumla brukshundklubb är obligatoriskt för alla kurser.

Vid kursverksamhet på klubben nyttjas under vinterhalvåret ibland hela klubbstugan.

Medlemmar ombeds vid dessa tillfällen kommunicera och samarbeta med kursledaren om de behöver nyttja klubbstugan.

Datum för kurser ska finnas i kalendern.

Frågor maila till:

utbildning@kumlabk.se

eller ta kontakt med kursinstruktören.

Anmälan till våra kurser är bindande.

Återbetalning av kursavgift eller erbjudande om ny kurs, sker endast då hund eller ägare blir långvarigt sjuk och ej kan fullfölja kursen. Sjukintyg från läkare eller veterinär krävs.

Återbetalning av kursavgift sker då styrelsen alternativt instruktören avbryter hund eller förare på grund av oacceptabelt beteende. Instruktören rapporterar till styrelsen som fattar beslut och meddelar hundföraren.

Återbetalning av kursavgift sker även vid inställd kurs på grund av för få anmälda eller att instruktören blivit sjuk och ej kan genomföra planerad kurs.

Missbelåten kursdeltagare hänvisas i första hand till instruktören som tar upp det med styrelsen. Styrelsen tar sedan i sin tur kontakt med kursdeltagaren och fattar därefter beslut om kursavgift ska betalas tillbaka eller inte. Kursdeltagare som inte är nöjda kan också vända sig direkt till styrelsen

*************************************

Grundkurs i agility

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper inom sporten agility, såsom inlärning av hopp och tunnlar samt utvecklat
samarbete mellan hund och förare. Kursen ska ge deltagarna en
grund till fortsatt inlärning av hinder och enklare "handling".

Kursen passar både dig som vill
börja tävla i agility eller dig som vill ha det som en rolig aktivering.

Förkunskaper: För hundar i ålder 12 månader och uppåt. Eftersom vi arbetar med lösa hundar SKALL hunden komma på inkallning,
den MÅSTE kunna vara lös i grupp med andra hundar och ändå

Barn under 12 år bör ha någon med sig.

Instruktör: Pia Wikund

Antal deltagare: 4‐6 ekipage

Kursdatum: tisdagar kl 18.00‐19.30 (23/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9, 27/9)

Kurspris: 1250 kr

bindande och det är först till kvarn som gäller.

Fortsättningskurs i agility

Vi kommer gå igenom övriga hindertyper (förutom hopp och tunnlar) och börja med grunderna för kontaktfältsträning. Vi kommer titta på grunderna för handling och träna hunden att jobba både på vänster och höger sida och nivån kommer anpassas efter respektive ekipage.

Förkunskaper: För hundar i ålder 12 månader och uppåt som genomgått en grundkurs i agility. Eftersom vi arbetar med lösa hundar SKALL hunden komma på inkallning, den MÅSTE kunna vara lös i grupp med andra hundar och ändå behålla kontakten med dig och den bör kunna ”Stanna kvar”. Hunden ska ha genomgått allmänslydnadskurs eller ha motsvarande kunskaper i hur man tränar tillsammans.

Barn under 12 år bör ha någon med sig.

Instruktör: Pia Wikund

Antal deltagare: 4‐6 ekipage

Kursdatum: följande tisdagar kl 19.30‐21.00 (23/8, 30/8,  13/9, 27/9)

Kurspris: 1250 kr

Medlemskap i Kumla Brukshundklubb alt Sveriges Hundungdom är obligatoriskt. Anmälan är bindande och det är först till kvarn som gäller. Skicka din anmälan till: utbildning@kumlabk.se. Ange: *Namn, *adress, *telefonnummer, *personnummer, *medlemsnummer, *mailadress samt din hunds ras, ålder och gärna namn

Fortsättningskurs i specialsök mot prov, etikett röd kong classic

Mål: Ekipaget ska få verktyg att träna vidare mot specialsökprov

klass 1.

Innehåll:

*Fortsättning steg 2 i markering då vi länkar in markering i söket.

*Systematiskt sök

*Sökarbete inomhus och utomhus

*Belöningsystem och lek

Förkunskaper: Grundkurs/Nybörjarkurs i specialsök eller motsvarande kunskaper.

Ekipaget ska ha tränat markering steg 1 samt jobbat med lekutveckling.

Du behöver träna hemma mellan kurstillfällena.

Instruktör: Mia Danielson

Datum och tid: Fredag 2/9 kl. 18.00-21.00, Fredag 16/9 kl. 18.00-21.00, Lördag 15/10 kl. 11.00-15.15

Antal deltagare: 4-6 ekipage

Kostnad: 1475 :-

Medlemskap i Kumla brukshundklubb är obligatoriskt Anmälan gör till utbildning@kumlabk.se (Det är först till kvarn )

Ange: Namn, personnummer (10 siffror), Adress, telefonnummer, mailadress samt din hunds ålder och namn. Obs! Samtliga uppgifter måste uppges för att din anmälan ska vara giltig

Privatträningar

Vill du ha tips för att komma vidare i din träning? Behöver du hjälp med något i vardagen med din hund?  Känns en hel kurs omöjlig att få ihop i livspuzzlet?

Då erbjuder Kumla brukshundklubb privatträning för dig och din hund.

Skriv till: utbildning@kumlabk.se och berätta vad du vill ha hjälp med, vi matchar med lämplig instruktör för er.

Kostnad:

500kr per påbörjad timme för icke medlem i sbk