Kursutbud

Valpkurs

Download (PDF, 70KB)

Anmäl dig här:

 

Tävlingspsykologi

Download (PDF, 378KB)

Anmäl dig här:

Information om bruks och visning appellklass spår

Torsdagen den 7/9 kommer det att bli en kväll med information om brukstävlingar, med tyngdpunkt på appellklass spår. Efter denna info finns möjlighet för den som är nyfiken på brukssporten att anmäla sej till en appellkurs, som innehåller både spår- och lydnadsdelen. Vi börjar kl. 18.00.

Kursen blir en komprimerad kurs, med få tillfällen med mycket information/träningstips/träning. Där emellan är det av största vikt att man tränar regelbundet för att kunna hänga med i stegringarna mot appellfärdig hund. Det kommer också att förutsättas att man träffas och hjälper varandra i kursgruppen, förslagsvis på torsdag kvällar då det är öppen träning på klubben. Där finns oftast någon av oss att fråga om råd också.Även att träffas i skogen och träna spår tillsammans då och då.

Det kommer att bli två kursdagar på ca: 5-6 timmar i oktober/november och två kursdagar under våren 2018, i mars/april, beroende på väder/underlag. Dessa blir på helgdagar.
Instruktörer är Ann-Sofie Lindgren och Malin Fors Nilsson.
Krav för att gå kursen är att hunden kommer på inkallning, bryter oönskat beteende på “nej” och kan vara lugn med andra hundar runt omkring sej. Dvs. ha en fungerande grundlydnad/vardagslydnad.
Detta för att kunna tillgodogöra sej kursen.
Efter ytterligare träning så tänker vi oss avslutningen som en tävling i appellklass spår.

VÄLKOMNA!